Pietari matkustaminen – junat, bussit, laivat, kimppakyydit

Pietariin matkustamiseen on olemassa useita eri vaihtoehtoja.  Tältä sivulta löydät helpoimmat ja edullisimmat matkat Suomesta Pietariin.

Helsingistä on matkaa Pietariin 387km. Pietari on upea metropoli, joka on järkevän välimatkan päässä Suomesta. Pietari mielletään taiteen ja kulttuurin kaupungiksi. Venäjän matkailijan tulee varautua kävelemään reissullaan paljon, sillä vaikka Pietarissa on hyvä julkinen liikenne, niin suurkaupungeissa välimatkat ovat pitkiä jolloin kävelyltä ei voi välttyä.

Venäjälle matkustettaessa on muistettava viisumi, sillä ilman viisumia maahan ei ole asiaa. Venäjän kerta- tai vuosiviisumin saa kätevimmin hommattua matkatoimistosta. Lisäksi tullissa tulee täyttää maahantulokortti, jota ei pidä hävittää matkan aikana!


Allegrolla Pietariin

Allegro Pietariin

Allegro on pikajuna, joka kuljettaa Helsingistä Pietariin alle 3,5 tunnissa. Raja- ja tulliselvitykset hoidetaan junassa, mikä on matkaajalle todella kätevää ja helppoa. Junaliput Allegroon voi ostaa VR:n verkkokaupasta. Allegro on matkustajalle helppo ja mukava tapoja matkustaa Venäjälle. Junalipun hinnat Helsingistä Pietariin liikkuvat 35€ ja 80€ välillä.

VR Venäjän-liikenteen aikataulut

Bussilla Pietariin

Pietariin matkustaminen onnistuu myös bussilla. Matka-aikaa Helsingistä Pietariin matkustettaessa tulee noin 7 tuntia ja 30 minuuttia. Matkalla näkee mukavasti maisemia, mutta kiireisemmän matkaajan kannattaa valita juna. Hinnat liikkuvat 7,5€ ja 40€ välillä.

Matkahuolto hinnat alkaen 7,5€

LUX Express hinnat alkaen 10€

Sovavto-Pietari

Pikkubussilla Venäjälle

Venäläiset pikkubussit eli “Marsut” ovat hintatietoiselle matkustajalle hyvä vaihtoehto. Pikkubussit ovat junaa hitaampi vaihtoehto, mutta toisaalta bussilla liikkuessa näkee maisemia ja paikallista liikennekulttuuria aivan eri tavalla. Venäläisellä pikkubussilla matkustettaessa venäjän kielen osaamisesta on hyötyä, sillä kuskit eivät yleensä puhu englantia. Rohkeampi matkaaja selviää varmasti myös elekielellä. Hinnat liikkuvat 10€ ja 35€ välillä.

Pikkubussit Pietari – Helsinki 

Laivalla Pietariin

Helsingistä Pietariin pääsee myös laivalla. 72 tunnin Pietarin matkoihin ei tarvitse viisumia, joten laiva on kätevä vaihtoehto turistille, jolta ei löydy Venäjän viisumia. Laivamatkat sisältävät yleensä myös majoituksen ja bussikyydit Pietarissa, joten se on helppo tapa lähteä tutustumaan Pietariin.  

St. Peterline laivakyydit Helsingistä Pietariin

SaimaaTravel laivakyydit Lappeenranta-Viipuri-Pietari


Kimppakyyti Venäjälle

Jaetut kimppakyydit ovat hyvä vaihtoehto. Kuljettaja pyytää yleensä kimppakyydistä jonkin verran bensarahaa, mutta kimppakyydillä voi päästä hyvinkin halvalla. Kielimuuri nousee kuitenkin selkeäksi haasteeksi kimppakyydillä matkustettaessa, sillä kyydintarjoajat ovat yleensä varsin vastahakoisia ottamaan kyytiläisiä jotka eivät puhu venäjää. Venäjän kieli kannattaa siis olla hallussa, mikäli haluaa matkustaa kimppakyydillä.

Kimppakyytipalvelu BlaBlaCar 

Ride to Russia!-kimppakyytiryhmä Facebookissa


Olipa vaihtoehto mikä tahansa Pietari tarjoaa sinulle upeita elämyksiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.