Helsinki-Tampere bussi- ja junayhteydet

Matkakeisari.fi löytää edullisimmat bussi- ja junayhteydet Helsinki-Tampere välille. Näytämme aikataulut ja hinnat Pohjolan Liikenteen, Onnibussin,  Express Busin, Matkahuollon ja VR:n verkkokaupoista.

Nopeimmillaan juna kuljettaa matkustajan Helsingistä Tampereelle reilussa puolessatoista tunnissa. Bussilla matka-aika on keskimäärin 2,5 tuntia. Jos lipun ostaa hyvissä ajoin ennen reissua, matkaan saattaa päästä jopa eurolla. Lyhyelläkin varoitusajalla ostettu lippu maksaa keskimäärin 5-30 euroa. Päivästä riippuen kaupunkien välillä on 70-90 juna- ja bussiyhteyttä.

Päätepysäkkeinä ovat Tampereen linja-autoasema ja Helsingissä Kamppi. Kumpikin sijaitsee aivan keskustassa ja Kampista pääsee helposti jatkamaan matkaa metrolla tai lähiliikenteen busseilla. Mikäli olet menossa johonkin satamaan, HSL:n reittioppas kertoo tarkasti sinne menevät yhteydet, pysäkkien sijainnit ja matkan keston.

Tampereen linja-autoasemalta lähtee myös  useita paikallisliikenteen busseja. Repa Reittioppaasta löydät helposti pysäkit ja aikataulut.

Matkakeisari.fi kokoaa kaikki hinnat ja aikataulut yhdelle sivustolle

Matkakeisari.fi auttaa sinua löytämään halvimmat bussi- ja junaliput näyttämällä kaikki aikataulut ja hinnat yhdellä sivustolla. Voit luokitella hakutulokset lähtöajan, hinnan tai matkan keston mukaan. Hakutulokset avautuvat uuteen välilehteen ja löydettyäsi itsellesi sopivimman matkan pääset viimeistelemään ostoksesi liikennöitsijän omaan verkkokauppaan.

Helsinki-Tampere bussi- ja junayhteydet yhdellä sivulla
Kuvaa klikkaamalla näet kaikki tämän päivän bussi- ja junavuorot Helsinki – Tampere reitillä.

Onnibussia lukuunottamatta bussilipun voi ostaa yleensä myös kuljettajalta. Usein on kuitenkin edullisempaa ostaa matka etukäteen verkosta; näin varmistat myös sen, että linja-autossa on varmasti tilaa.

Onnibus on myös ottanut uuden käytännön, jossa pöytäpaikka, yläkerran eturivin paikka sekä parempi jalkatila maksavat 2 euroa lisää. Normaali paikkavaraus on maksuton.

Liikennöitsijästä riippuen bussikuskit tarkistavat lippusi tilausnumeron, joillekin riittää henkilöllisyyden todistaminen. Voit lukea eri käytännöistä liikennöitsijöiden omilta kotisivuilta.

Mikäli sinulla on erikoismatkatavaroita, kuten polkupyörä, tarkista nämäkin käytännöt vielä erikseen liikennöitsijöiltä. Esimerkiksi Pohjolan Liikenne veloittaa matkan pituudesta riippumatta polkupyörästä 4 euroa. Express Busilla polkupyörän kuljetuksen hinta vaihtelee 4-10 euron välillä, kun taas Onnibus ei ota pyöriä ollenkaan mukaan.

Tarpeellisia linkkejä Helsinki-Tampere väliä matkaaville

Matkakeisari.fi; kaikki juna- ja bussiyhteydet Helsinki-Tampere välillä

HSL – Helsingin paikallisliikenteen aikataulut

Repa Reittiopas – Tampereen paikallisliikenteen aikataulut

Onnibus kotisivut

Express Bus kotisivut

Pohjolan Liikenne kotisivut

VR kotisivut

Visit Helsinki

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.