Helsinki-Kuopio bussit ja junat

Kaipaatko tietoa Helsingin ja Kuopion välisistä juna- ja bussiyhteyksistä? VR, Onnibus, Pohjolan Liikenne, Matkahuolto ja Savonlinja tarjoavat päivittäin noin 20 bussi- ja junayhteyttä Helsingin ja Kuopion väliä matkaaville.

Nopeimmin perille vie VR, hieman yli neljässä tunnissa.  Linja-autolla matka Helsingistä Kuopioon kestää 5,5-6,5 tuntia. Luonnollisesti nopeimmat yhteydet maksavat yleensä enemmän; junalipun keskihinta on noin 45 euroa, kun taas bussilla pääsee perille noin kympillä. Toki suuri merkitys on myös sillä, kuinka aikaisin lipun ostaa; kuukautta aikaisemmin varatun lipun hinta tippuu jo puoleen.

Päätepysäkkeinä ovat Helsingissä Kamppi ja Kuopiossa Kuopion linja-autoasema. Kummatkin pysäkit sijaitsevat aivan keskustassa ja niiltä on helppo jatkaa matkantekoa paikallisliikennebusseilla. Kuopiossa on käytössä VILKKU reittiopas, joka näyttää reaaliaikaista tietoa lähtevistä paikallisbusseista. Helsingin päässä palvelee HSL, josta löytyy Helsingin paikallisbussien pysäkit, aikataulut, lippujen hinnat sekä tietoa mm. lastenvaunujen tai lemmikkieläinten kanssa matkustaville.

Varsinkin talvella moni suuntaa Kuopiosta myös Tahkolle. Kuopiosta lähtee talvisesongin aikana useita yhteyksiä Nilsiään, josta Skibussi kuljettaa vielä vajaan 20km matkan Tahkolle. Skibussin aikataulut tarkistat helpoiten Tahkon kotisivuilta.

Mikäli mukanasi on laskettelu- tai hiihtovälineitä, tarkista etukäteen liikennöitsijän kotisivuilta, mitkä ovat käytännöt niiden suhteen. Esimerkiksi Onnibus hyväksyy asianmukaisesti pakatut välineet 20kg:n päämatkatavaralaukun ja käsimatkatavaroiden lisäksi. Kuljettajalla on oikeus olla ottamatta irrallaan olevia laskettelu- ja hiihtovälineitä kyytiin. Pohjolan Liikenteen vuoroilla sallittu  matkatavaramäärä henkilöä kohden on 2 matkalaukkua ja sukset/lastenvaunut. Lisämatkatavaroista veloitetaan matkan pituudesta riippumatta. Savonlinjat taas kuljettaa lasten sukset ilmaiseksi.

Helsinki-Kuopio bussit ja junat yhdellä haulla

Matkakeisari.fi helpottaa lipun ostoa kokoamalla samalle sivustolle kaikki juna- ja bussiyhteydet Helsingin ja Kuopion välillä. Hakutulokset voi luokitella lähtöajan, hinnan tai matkan keston mukaan. Kun olet löytänyt itsellesi sopivimman matkan, pääset viimeistelemään ostoksesi liikennöitsijän omassa verkkokaupassa.

Matkakeisari.fi näyttää Helsingin ja Kuopion väliset juna- ja bussiyhteydet
Matkakeisari.fi näyttää Helsingin ja Kuopion väliset juna- ja bussiyhteydet

Yleensä lipun ostaminen myös bussin kuljettajalta on mahdollista, mutta hankkimalla lippusi etukäteen netistä saat sen usein huomattavasti halvemmalla. Samalla varmistat myös sen, että linja-autossa tai junassa on vielä tilaa.

Hyödyllisiä linkkejä Helsinkiin ja Kuopioon matkustaville

Matkakeisari.fi; kaikki juna- ja bussiyhteydet Helsingin ja Kuopion välillä

HSL – Helsingin paikallisliikenteen aikataulut

VILKKU – Kuopion paikallisliikenteen reittiopas

Kuopion ja Tahkon alueen matkailusivusto

Visit Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.