Bussit Helsinki-Vantaa lentokentälle

Matka tiedossa? Tältä sivulta löydät tietoa kuinka saavuttaa lentoasema bussilla tai junalla. Listaamme kaikki junat ja bussit Helsinki-Vantaa lentoasemalle.

Matkustaminen lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.  Helsinki-Vantaalle on suorat bussiyhteydet esimerkiksi Tampereelta ja Turusta. Junalla liikkuessa vaihto tehdään lähiliikenteen junaan Helsingin päärautatieasemalla, Pasilassa tai Tikkurilassa. Koko matkan voi ostaa VR:n verkkokaupasta.

Kaikki junat ja bussit lentoasemalle yhdestä paikasta

Junien ja bussien hintasesurantasivusto Matkakeisari.fi kertoo kaikki junat ja bussit Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Linkkiä klikkaamalla näet kaikki valitsemasi kaupungin ja Helsinki-Vantaan lentokentän väliset bussi- ja junayhteydet tältä päivältä.

Mikäli lähtökaupunkisia ei ollut listattuna, voit syöttää sen alla olevaan laatikkoon ja painaa ”Hae”-painiketta.

Jos hakukone ei löydä suoria yhteyksiä lentoasemalle, on paras tapa matkustaa Helsinkiin ja sieltä eteenpäin lähijunalla tai bussilla lentoasemalle. Katso alta mitä vaihtoehtoja on matkustaa Helsingistä lentoasemalle.

Bussit Helsinki-Vantaa lentokentälle

Suurista kaupungeista (mm. Turku, Tampere, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Mikkeli, Kuopio) on suoria tai vaihdollisia bussiyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Lähes kaikki kaukkoliikenteen linja-autoliikennöitsijät järjestävät pikavuoroja Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Bussimatkoja lentoasemalle voi ostaa viideltä eri liikennöitsijältä: MatkahuoltoOnnibus,  Pohjolan Liikenne, Savonlinja ja PoriExpress (vain Pori ja Forssa).

Kaukoliikenteen bussipysäkit sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalien 1 ja 2 välittömässä läheisyydessä.

Junat Helsinki-Vantaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalle voi ostaa junalipun VR:n verkkokaupasta tai lipunmyyntipisteistä. Suoria yhteyksiä lentoasemalle ei ole, vaan vaihto tapahtuu Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingin päärautatieasemalla. Matkustaa voi samalla kaukoliikenteen junalipulla, kunhan lippu on ostettu Helsinki-Vantaalle asti.  Voit matkustaa millä tahansa lentoasemalle vievällä lähijunalla (I ja P -junat), joka lähtee 1h 20min sisällä kaukoliikenteen junan saavuttua vaihtoasemalle. Juna-aseman sisäänkäynti sijaitsee lentoasemalla terminaali 1:n ja 2:n välissä. Lisätietoa voi lukea VR:n kotisivuilta.

 

Bussit, junat ja taksit Helsingistä lentoasemalle

Rautatieaseman ja lentoaseman välillä liikennöi I ja P -lähijunat. Lisäksi välillä liikkuu useita busseja.  Katso Finavian sivuilta tarkemmat tiedot lähijunista ja -busseista. Lisäksi voit käyttää HSL Reittiopasta löytääksesi sinulle sopivimman lähiliikenneyhteyden.

Lähiliikenteen bussien ja junien lisäksi perille pääset taksilla.  Katso yhteystiedot ja tilauohjeet Taksi Helsingin sivuilta. Taksin hinta rautatieasemalta Helsinki-Vantaalle on noin 40€.

7 thoughts on “Bussit Helsinki-Vantaa lentokentälle”

  1. Hei miten pääsen Hki Vantaan lentoasemalle Kokemäeltä,kun koneeni lähtee 10.15 lokak 3.pv

  2. Hei miten pääsen Hki Vantaan lentoasemalle Kokemäeltä,kun koneeni lähtee 10.15 lokak 3.pv

  3. Hei!
    Miten pääsen Porvooseen lentoasemalta tänään n.klo 17.00 lähtien?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.